Jumpa doktor sebab jerawat dan resdung

Diya Hanun | 2:13 PM | Friday, April 5, 2013 | 18 Awesome Comment's
 photo assalam-1_zpsce3aec1c.png

Salam jumaat semua.. :)
semalam Diya pergi jumpa doktor dekat klinik publik atas saranan seseorang..
Diya tak sakit apa pun cuma nak tau apa yang Diya sakit..
dan diya beritahu lah doktor pasal simptom yang Diya alami:

1 .selesema sepanjang masa
2 .gatal-gatal di hidung 
3 .kerap bersin bila terkena habuk,debu atau udara kotor.
4 .hidung selalu tersumbat dek hingus..(seksa nak tidur pun susah)

then Diya bagi lagi simptom lain :

1 .gatal2 di pipi
2 .muka kerap naik jerawat di tempat sama
3 .muka kering selalu
4 .pakai facial product tapi tak ada effect di muka

so doktor pun dengan cepatnye tulis semua tu atas kertas dan dia cakap, 
Diya kena RESDUNG dan muka tu normal bagi remaja umur macam Diya so dia sarankan suruh Diya makan ubat yang dia bagi...stop guna produk yang diya makan sekarang dan pastikan muka selalu kering..
Doktor bagi Diya ubat ni:

see this :D ubat yang tak sedap...nyum3

yang ni untuk jerawat..sabun muka...setakat ni alhamdulillah muka diya dah ok tinggal sikit2 
kira tak teruk sebelum hari tu lah..^_^

ni ubat sapu malam..huhuu....

dan doktor ada cakap yang jerawat dengan resdung tak ada kena mengena dan diorang tak ade relationship langsung..tak boleh cakap kalau jerawat dekat muka maknananya kita ada resdung..no2 dont ever think that
sebab muka berjerawat disebabkan banyak faktor macam makanan,udara sekeliling, proses pengeluaran minyak yang banyak dari muka...lagi satu resdung doktor kata tak leh sembuh,dia boleh berkurang je
tu yang doktor cakap kat Diya :)

info : nak tau tak resdung tu asal dari ayat resah hidung= RESDUNG :)


18 comments:

  1. diya, abg sy resdung jugak n dia ambil product ni - al taqwa resdung.

    ReplyDelete
  2. wah...elok x?? nnt try lah..huhuu..sedih lah resdung ni...

    ReplyDelete
  3. mama kakak pun ada resdung...sian tengok bila dia ada resdung tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..jika berminat boleh mencuba curcuma mangga cure(ubat resdung berasaskan kunyit putih)..boleh hubungi saya utk keterangan lanjut..0133366554..cmc sudah byk membantu pengidap resdung..:)

      Delete
  4. ada siptom camtu jugak alhamdulilah skrg dah makin kurang :)

    ReplyDelete
  5. samelah kita pon ade resdung jgak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole cuba mkn curcuma mangga cure(ubat resdung) mmg byk membantu bg pengidap resdung..berminat utk dptkn info hubungi saya 0133366554..al

      Delete
  6. i pun slalu resah hidung tu.. hehe !

    get well soon dear :)

    ReplyDelete
  7. Awk jmpe doktor mane eh?

    ReplyDelete
  8. Sy pon ade mslh resdung dan jerawat..xtau da nk buat mcm mane..

    ReplyDelete
  9. Salam diya :) dia prgi klinik mne ? Sbb sy nk jugak mcm ubat diya , sabun jerawat dan ubat utk sapu malam . Tolong bls , harap sangat .

    ReplyDelete
  10. diya g dekat poliklinik public..
    bdktn tmpt diya
    No. 63, Jln Besar,
    71750 Mantin,
    Negeri Sembilan .. tp tkut lh ubt tu xsesuai dgn semua org..huhu

    ReplyDelete
  11. diya g dekat poliklinik public..
    bdktn tmpt diya
    No. 63, Jln Besar,
    71750 Mantin,
    Negeri Sembilan .. tp tkut lh ubt tu xsesuai dgn semua org..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh diya ade facebook , twitter , atau wechat tak ? Nk tnya skit

      Delete
  12. tanya sini pon boleh..:) diya reply je..fb cari diyahanun..

    ReplyDelete
  13. Serius malu if byk jerawat kt muka.. Tambah2 jerawat batu.. Self confidens pon kurang..Jom usha2 supplemen terbaik utk atasi masalah ni dan cantikkan muka

    Dapatkan juga produk utk cantikkan kulit muka yang betul. juga sesuai utk resdung

    ReplyDelete
  14. diya....lau pergi farmasi ke watson ke....ad tak ubat ni?

    ReplyDelete
  15. Diya pernah jumpa sabun tu je dekat tesco,ubat dia xpernah..sebab doktor bagi segala ubat allergic..takut kalau beli dari farmasi and tak sesuai dengan kulit makin teruk, better try jumpa doktor yang terdekat..minta saranan mereka.. ok? :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum, terima kasih kerana sudi memberikan komen.